Qi Gong - Qi Andning

5-veckors kurs

Hitta din naturliga balans med Qi Andning

Qi Gong mjukar upp kroppen, ökar cirkulationen & energin/vitaliteten, hjälper dig att stressa av och hitta din
inre styrka. Du tränar dig frisk, glad och full av energi!

Qi Andning innefattar rörelse- och andningsövningar som alla syftar till att skapa balans, stimulera de inre organen,
stärka vårt immunförsvar och fylla på med livskraft. Det handlar om att undanröja blockeringar och få ett fritt
energiflöde i kroppen. Resultatet är att vi mår bra, känner oss avslappnade och i balans, får bättre koncentrationsförmåga
och får lättare att möta vardagens utmaningar.

Du behöver inte oroa dig för att hinna med - allt du behöver är 6 min!

Kursen ger dig:

* Enkla men kraftfulla övningar som kombinerar rörelse och andning
* Qi Andningsprogram på 20 min som innehåller alla 5 elementen
* 5 kortare program, ett för varje element (ca 6 min/element)
* 4-5 övningar för vart och ett av de kinesiska elementen
* Skriftliga beskrivningar på alla övningarna
* Kunskap om de 5 elementen och Yin & Yang
* Information om Qi Gong.

Effekten av Qi Gong när det gäller att slappna av och hantera stress, kan jämföras med den effekt som hård
träning ger, enligt en undersökning vid Örebro universitet. Genom att koncentrera sig på sina rörelser och
andningen under Qi Gong rensar man huvudet och stressen som är kopplad till tankar och oro lämnar kroppen.
Qi Gong kan därför vara ett bra alternativ till hård fysiks träning.


Malin Johansson

Kursledare

Kursledare

Malin är diplomerad Qi Gong instruktör i Biyunmetoden och Qi Andning. Hon har verkat som Qi Gong instruktör sedan 2005.

"För mig har Qi Gongen betytt oerhört mycket. Qi Gong är så mycket mer än bara träning! Den står för glädje, kärlek och visdom. Det är en fantastisk väg för själsligt och kroppsligt helande och en hjälp till självhjälp. Jag älskar att utvecklas och se andra växa. Att se en människas ögon 'tändas' är något av det finaste jag vet! Jag vill förmedla positiv energi och förmågan att tro och lyssna på sig själv. Det var inte för än jag lärde mig detta som mitt eget liv blev bra. Det betyder så mycket! Jag vet vad det vill säga att springa rakt in i väggen, ta sig igenom utbrändhet och komma ut på andra sidan. Det är en resa i personlig utveckling som är tuff men som gjort mig både klokare och starkare. Qi Gongen hjälpte mig igenom denna process! I vuxen ålder upptäckte jag att jag är högkänslig, HSP. Det har också hjälpt mig att förstå mig själv och kunna gestalta mitt liv mer efter mina egna förutsättningar. Qi Gongen har varit ett viktigt redskap i detta!" berättar Malin

Kurs Curriculum

Malin Johansson

Malin hjälper dig och din personal hitta balans och välbefinnande i livet - Så att ni kan nyttja er fulla potential.
Malins specialitet är stress, återhämtning från utmattningssyndrom, personlig utveckling och HSP/högkänslighet.

Lyssna - Lära - Leva
"Min målsättning är att inspirera och hjälpa människor till att lyssna på sig själva, lära känna sig själva och leva livet efter sina egna förutsättningar. Då kan vi kan hantera oss själv och det vi möter. Jag tror att det skapar inre frid som ger yttre fred, kreativitet, välmående, glädje och utveckling.
Balans & välbefinnande för kropp och själ. Det är möjligt att förändra och att förändras." säger Malin.

Kompetens & Erfarenhet

Malin har erfarenheter från pr/mediabranschen i Österrike, Tyskland och Sverige som hon tagit med mig i sitt arbete som coach/ terapeut/ healer/konsult/ Qi Gong och meditationsinstruktör/ föreläsare och kursledare.

Hon har egen erfarenhet av utmattningssyndrom och vet vad det vill säga att springa rakt in i väggen, ta sig igenom utbrändhet och komma ut på andra sidan. "Det är en resa i personlig utveckling som var tuff men som gjort mig både klokare och starkare." säger Malin. Sedan 2012 har hon arbetat med rehabilitering och arbetsförberedande insatser samt med jobbcoachning som underkonsult till Arbetsförmedlingen vilket gör att hon både haft kontakt med arbetsgivare och drabbade. Detta har gett en god insikt i båda sidors problematik.

Malin har även erfarenhet av att hjälpa klienter med utmattningssyndrom som kommit till Glada Sköldpaddan privat.

Malin är ICF cert. Coach. Hon är även utbildad stress-coach, självkänsla-coach och Mindfulness meditations-coach samt samtalsterapeut.

Hon är diplomerad Qi Gong-instruktör vid Biyunakademin. En utbildning som är godkänd av Education Department of the Chinese Academic Society of Medical Qi Gong. Sedan 2005 undervisar hon medicinsk Qi Gong för både barn, ungdomar och vuxna.

Malin är även FaR-ledare (Fysisk aktivitet på Recept, ett initiativ av Landstinget) och utbildad i Reiki och Life Alignment healing.

Malin har en österrikisk magisterexamen i pedagogik kombinerad med media och kommunikations-vetenskap och har tidigare framför allt arbetat inom mediabranschen i Österrike, Tyskland och Sverige. 2009 startade Malin Glada Sköldpaddan.


Siv Klervall

Säljare & Healer

Åh underbara Malin!
Idag har jag lyssnat och tittat och börjat med träelementet och det är himmelskt. Tusen tack fina du för att du delar med dig av dina kunskaper på ett så underbart sätt!

Önskar dig en underbar vecka och det ska jag ha med mina övningar varje dag denna vecka och jag känner att jag absolut ska göra alla elementen en vecka för att lära mig dem så kroppen känner igen dem.

Sedan testar jag att göra alla och efter det frågar jag kroppen vad jag ska göra och så kommer varje dag att starta på detta fantastiska sätt tack vare dig.

Course Pricing

 • Qi Gong - Qi Andning
 • 299 SEK

  5-veckors kurs

  Köp nu
 • Enkla och kraftfulla övningar som kombinerar rörelse och andning
 • 5 kortare program, ett för varje element (ca 6 min/element)
 • 4-5 övningar för vart och ett av de kinesiska elementen
 • Qi Andningsprogram på 20 min som innehåller alla 5 elementen
 • Skriftliga beskrivningar på alla övningarna
 • Kunskap om de 5 elementen och Yin & Yang
 • Information om Qi Gong
 •  

Vanliga frågor

Kursen börjar nu och slutar egentligen aldrig! Du kan stanna så länge du vill. Det är du som bestämmer när du vill börja och när du känner dig klar.

Hur låter det med så länge du vill? Efter att du registrerat dig har du obegränsat tillgång till denna kurs. Så länge som du känner för det. Och du har tillgång både via dator, surfplatta och mobilen.

Vi vill inte att du ska vara missnöjd! Om du inte tycker att kursen motsvarar det vi utlovat, kontakta oss under de första 7 dagarna så ordnar vi med en återbetalning.